Tajuk macam iklann haaa, tapi sebenarnya ini adalah kali pertama aku gunakan set makeup yang lengkap brand ZV BEAUTY COLLECTION. Sebelum ni aku cuma guna asal ada jer macam foundation dengan loose powder pastu lipstick sudah.

Ada sekali tu aku komplen kat kawan aku pasal muka aku mula dry , dan kalau makeup mesti jadi bercapuk dan tak sekatalah senang cerita. Pastu kawan aku tanyalah. Ada guna moisturiser tak ? aku kata takder ? ada guna primer tak ? lagilah aku jawab takder.

Pastu dia pun pot pet pot pet kat aku yang sebenarnya kulit aku perlu moisturiser dan primer which is benda yang aku tak pernah ambik tahu. Dah satu kerja aku nak kena cari dah ambik tahu pasal primer pulak.

Tapi…haaa ada tapinya.

Tapi aku bernasib baik sebab tak lama pas kena bebel tiberr kawan aku bagi set makeup lengkap dari ZV Beauty Collection. Dalam set tu ada Primer , Foundation , Loose Powder dan juga Eyeshadow yang ada 4 warna natural yang sesuai untuk semua situasi dan gaya.

Dah dapat kenalah cuba , masa borak-borak dengan kawan pasal cara nak pakai apa dulu kat muka, dia bagitahu yang dia pun pernah guna foundation dari ZV dan dia puji Foundation ZV sesuai dan bagus dengan kulit dia. Aku pun kata dalam hati padanlah selama ni kulit dia nampak ploles (flawless) rupanya dia guna produk ZV Beauty Collection.

Set ni juga aku nak rekemen ke korang sebab ianya sesuai untuk dibawa travel. Tak caya ? kalau tak percaya boleh tengok video ni. Aku dan kawan-kawan travel aku Nina Mirza , Hanani dan Shehan bukan sahaja guna tapi kami gigih bawa produk ni sampai ke Singapore ok.

Walaupun cuaca panas terik tapi mekap kekal menten helok dan tak bercapuk langsung. Selesa sangat dekat muka, rasa ringan dan tak ada rasa melekit langsung walaupun kau berjemur dibawah matahari.

Itu pasal aku suka sangat-sangat produk nih.

So kat bawah ni aku nak explain sikit dengan korang kegunaan setiap produk dari ZV Beauty Collection.

PRECISION FACE BASE PRIMER

Ini step pertama yer. Kali pertama apply kat muka pun aku dah suka. Pastu dia ada macam glitter ataupun gold dust. Maybe ini penyebab wajah kita jadi glowing kot.

PRECISION FOUNDATION TREATMENT

Keduanya barulah kita guna foundation dia. Foundation yang aku guna code dia medium. Aku suka sangat sebab sapu pakai tangan pun helok jer rata. Muka macam aku ni cukup 2 pam dah boleh cover satu muka sampai leher.

PRECISION LOOSE POWDER

Lepas tu barulah kita guna loose powder dia yang translucent. Bedak dia sangat-sangat kompak dan sesuai masuk dalam beg kalau nak bawa kesana sini. And ada cermin kecil juga, tak payah sibuk cari toilet kalau setakat nak touch up.

PRECISION EYESHADOW

Dah helok semua barulah pakai eyeshadow. Eyeshadow dia ada 4 warna natural. Aku suka sebab dia bukan sahaja boleh pakai kat mata, tapi aku siap pakai untuk buat shading , jadikan blusher dan buat hilighter kat part wajah yang perlu. Korang tengok kaler-kaler dia pun tahu kan.

Haa amacam ? best kan ? Aku rasa pada mereka yang memang baru nak mencuba set makeup korang boleh cuba dulu dengan set mekap dari ZV Beauty Collection. Confirm tak menyesal.

Sedangkan aku yang kategori malas makeup tapi sejak guna set ni aku dah jadi rajin nak mekap dan tak pernah lupa bawa pergi mana-mana. Bagi aku benda boleh bawak kenapa nak tinggal ! yer dakkk ?

Oh yerr lupa bagitahu if korang nak dapatkan produk ZV Beauty Collection ni, korang hubungi sahaja nombor kat bawah ni untuk sebarang pertanyaan mengenai kod warna yang sesuai dengan kulit , cara guna dan tips kecantikan.

Website : https://zvbc.my/

Online Shop : https://amaxmall.com/brand/zv-beauty-collection.html

Facebook : https://www.facebook.com/zvbeautycollection/

Instagram : https://www.instagram.com/zvbeautycollection/

SALE ! SALE ! SALE !

Cepatt grab gaiss sementara ada sale, diskaun sampai 30% nih.

Selamat Mencuba !

Categorized in: