Tu dia aih, belum seminggu puasa dan sibuk ajak orang pi shopping handbag pulak. Tapi kalau difikirkan aku rasa time-tima macam nilah baru sesuai, sebab ada jer diantara kita yang baru terfikir dan berpeluang nak dapatkan handbag baru.

Almaklumlah sebab ada jer jenis orang perempuan dia kalau nak beli sesuatu dia akan beli ikut tarikh dan masa tertentu supaya senang dia nak ingat bila dia beli barang tu. Contohnya macam beli baju , kasut atau handbag. Lagi-lagi yang berjenama.

Pengalaman aku sendiri mendapatkan sebuah handbag berjenama pada bulan kelahiran aku juga pastinya akan terpahat di ingatan ini sampai bila-bila.

Tapi kenapa mesti handbag yer ?

Jujur katalah yer sesimple mana pun gaya dan cara kita berpakaian tapi kalau kita bawa handbag yang sesuai , automatik gaya kita yang biasa pun nampak lebih smart dimata orang dan kita pun jadi semakin yakin diri.

Bagi wanita handbag adalah salah satu aksesori yang paling simple tapi ia juga boleh membuatkan penampilan yang sederhana menjadi lebih bergaya.

Kalau dah namanya orang perempuan nih , sikit sebanyak perasaan nak matching’kan handbag supaya sepadan dengan baju yang bakal digayakan tu mesti ada.

Yang penting handbag tu cukup muat nak letak , handphone , power bank , kabel charge , set mekap, wet tisu dan sampul duit raya. Tak lupa kalau dapat muat letak hand sanitizer sekali. Gittew !

Jadi kat mana agaknya tempat sesuai nak beli handbag branded yang original , ada macam-macam jenis , boleh cuba acu sendiri sebelum buat keputusan membeli dan paling penting TRUSTED ?

Butik Mana Yang Menjadi Pilihan ?

Secara peribadi aku tak rasa aku berani nak jejak masuk ke butik handbag seperti di Pavillion ataupun KLCC. Nak beli online pulak tak berapa feeling lagi-lagi kalau first time.

Kalau boleh nak sentuh, nak belek-belek material dia dan nak cuba gayakan juga. Biar puas rasa dihati.

Untuk yang pertama kali seperti aku, aku sangat sarankan untuk korang kunjungi sendiri Butik Sellection di Wangsa Melawati.

Ingat lagi tak yang aku ada kongsi kat mana aku dapatkan handbag berjenama pertama ?

Kalau tak ingat takper , korang boleh jer baca balik dekat Perasaan Kali Pertama Beli Handbag Original Berjenama Nilai Ribuan Ringgit dan Kenapa Aku Memilih Untuk Membeli Di Butik Sellection By Rafidah ?

Kenapa Butik Sellection ?

Jawapan aku mudah. Antaranya ialah :

  • Ada handbag pelbagai jenama
  • Hanya jual yang ORIGINAL dari luar negara
  • Pemilik butik mempunyai 8 tahun pengalaman sebagai PS handbag berjenama dari luar negara
  • New Arrival setiap minggu
  • FB Live Review setiap hari
  • Layanan yang mesra dari staff
  • Ada pilihan pembayaran secara tunai dan ansuran
  • Boleh beli terus dibutik atau secara online

Selain dari sebab di atas korang juga boleh dapat ilmu tentang sesebuah handbag. Apa yang menjadikan sebuah handbag tu mahal, cara nak bezakan handbag original dan fake, ilmu penjagaan handbag, jenis-jenis handbag yang ada, cara menyesuaikan handbag mengikut gaya dan majlis dan lain-lain lagi.

Koleksi Terbaru Setiap Minggu

So macamana dah ready ker nak grab sebuah dua handbag baru untuk pakai raya nanti ? Sambil-sambil fikir tu meh aku belanja sedikit gambar koleksi handbag yang terbaru dan sedia ada.

Nak lebih lagi korang boleh lihat di website Sellection.

Ni pun aku tengah ushar-ushar jugak kat website kot ada yang berkenan sambil membayangkan pergi raya kepit handbag baru . Kelasss ko Jahhh !

Tentang Sellection

SELLECTION ®Malaysia’s 1st Online Premium Outlet. Be Confident!

Sellection menawarkan hanya koleksi original & baru dari luar negara. Sellection juga mempunyai kepakaran untuk membantu wanita & lelaki untuk memiliki barangan berjenama yang eksklusif pada harga mampu milik yang pastinya dapat menaikkan keyakinan & personaliti diri anda.

Waktu Operasi : Buka setiap hari / 10am sehingga 7 malam

Waze/Google Maps : Sellection Boutique

Alamat : Ground Floor, 10, Jalan Wangsa Setia 4, Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Website : www.sellection.com
FB : Branded Handbag by Rafidah
Instagram : @sellectioncom

Categorized in: