Musim cuti sekolah dah nak dekat , bau bunga-bunga segar dan cuaca sejuk di negara orang pun macam dah terasa-rasa . Sambil-sambil tu berangan menaiki keretapi laju melewati tasik-tasik dan banjaran-banjaran gunung ganang dikiri kanan laluan menuju ke destinasi yang seterusnya .

Kalau ikut tajuk memang korang mesti dah boleh agak kemana aku akan pergi suatu hari nanti , yeahhh betul….!!! aku teringin nak ke Jepun dan paling teringin jugak nak lihat Gunung Fuji , selfie ngan bunga sakura dan beli pedang samurai .

pakej murah osaka

trip gunung fuji jepun

Tapi apa guna berangan sekadar angan , apa kata kita siapkan satu rancangan . Sambil berangan aku google sikit negara yang ada dalam senarai yang ingin aku lawati satu hari nanti . Bagi aku untuk pertama kali jika kita nak berjalan ke negara orang yang sangat asing bagi kita ialah kita perlukan pakej perlancongan dan jurupandu arah yang betul dan…..murah .

Yer murah tu pun penting ok ..sangat-sangat penting . Mujur jer JBT ada siapakan semuanya…korang tinggal pilih pakej yang sesuai ngan budget korang ..mungkin pakej budget Tokyo atau mungkin pakej budget Osaka dan mungkin juga lain-lain destinasi pilihan korang di Jepun.

Antara Tokyo Dan Osaka

Memang payah nak buat keputusan . Dua-dua tempat tu ada daya tarikan tersendiri . Tokyo adalah antara bandar yang termahal di dunia , tetapi kita masih boleh pergi dengan pakej trip Tokyo yang murah . Cuma korang siap-siapkan sahaja wang untuk shopping .

Osaka pulak sama penting macam bandar Tokyo tapi lebih traditional sebab banyak bangunan-bangunan lama dan ada juga istana lama . **mungkin istana takeshi ada kat sini jugak kot…ehehehehe

Istana Osaka japan budget trip

Sebagai persiapan awal aku senaraikan dulu pakej-pakej murah yang aku rasa sangat-sangat menarik dan berbaloi untuk bercuti ke Jepun . Korang hanya perlu hubungi nombor person incharge yang aku bagi seperti dibawah . Bagi aku harga yang ditawarkan itu cukup-cukup murah dan sangat meyakinkan untuk di ikuti . Tapi ini semua untuk trip tahun depan iaitu 2017 . Untuk tahun ni korang kena hubungi sendiri taukenya . Tapi kalau yang berniat nak pergi tahun depan tapi masih mencari-cari servis serta pakej yang murah untuk ke tokyo dan osaka , JBT adalah yang paling sesuai untuk bawa korang ke sana .

Baca senarai lawatan pun dah menarik….huhuhuhu…

Apalagi..? jomlah kita penuhkan tabung hijau sambil hubungi JBT ….

japan buget trip

Whatsapp & SMS  : 013-3417178 / 0137287178

Emel : admin@japanbudgettrip.com

Facebook : https://www.facebook.com/japanbudgettrip

Instagram : https://instagram.com/japanbudgettrip

Blog : www.ayaharif.com

Sumber rujukan :

Snow & Sakura Trip

Hana Haru Musim Bunga Trip

Kansai Trip

Selamat bercuti !!!

Galeri Pakej Murah Tokyo & Pakej Murah Osaka

trip murah jepun tokyo dan osaka

pakej murah ke jepun

pakej murah tokyo dan osaka