Haaa don’t play-play dengan rakyat Malaysia yer, dah berapa banyak page luar negara tumbang bila rakyat Malaysia bersatu.

Youtube Al Jazeera ni yang terbaru. Sukahati dia jer kata negara kita buli pendatang. Dia tak tahu yang rakyat Malaysia ni sangat berlembut dan bagi muka pada diorang semua sampai diorang dah jadi kaya raya.

Alih-alih dia nak pijak kepala kita pulak.

Paling aku tak suka dan rasa macam nak cepuk wartawan Al Jazeera tu bila dia cakap pasal hak dia nak interview pendatang kat kawasan yang kena lockdown. Biadap betul.

Pandai pulak tutup ruang komen , takut kena maki dengan rakyat Malaysia “mak kau hijau” macam-macam versi ler tu .

Nak tengok sampai habis pun malas sebab awal-awal pun dah buat aku naik darah.

Ni negara orang , mestilah ada undang-undang. Mana boleh kata tak salah kalau takder dokumen yang sah. Banyak cantikkkk !!!

Bayangkanlah kalau diorang buat jenayah ? macamana nak cari tanpa dokumen pengenalan ?

Al Jazeera ni dah tak betul agaknya. Sedangkan ada beberapa video youtuber luar negara termasuk Nas Daily pun puji Malaysia atasi pandemic dan cara kerajaan serta rakyat Malaysia layan warga asing. Dia pulak nak buat video untuk huru harakan Malaysia.

Memang mendapatlah.

Bukan sahaja dia off comment , dislike yang dia dapat pun lebih dari pada like. Hahaha mesti semua orang yang tak tahu apa-apa akan pelik kenapa banyak dislike dari like.

Sebagai rakyat Malaysia. Kita tahu ianya tidak benar. Kerajaan kita dah buat yang terbaik untuk mereka dan virus covid ni bagaikan satu hikmah buat Malaysia. Sebelum ni memang payah kita nak minta diorang serah diri dan balik sukarela ke negara sendiri. Tapi di sebabkan visrus covid19 ni , mana yang bersembunyi sedap-sedap dalam Malaysia selama ni, nak tak nak kena jugak keluar.

Dan kita pulak dapat hak kita dengan mengurangkan warga asing masuk ke dalam negara kita secara HARAM!

So lepas kasi dislike kita kasi report pulak. Semoga video ini akan di ambil tindakan dan di turunkan dari Youtube untuk mengelakkan provokasi, salah faham dan salah info.

So bye bye Al Jazeera , next time tolong jangan buat pasal dengan negara kami lagi yer.

Categorized in: