Asalamualaikum…
Apa khabar semua…?? semoga semua sihat2 dan baik2 perangai…..ehehehe
Hari ni aku maju setapak lagi…kotlah…..sebab aku baru jer nak buat akaun PayPal….sebelum buat aku baca-baca dulu apa yang kena dibuat kalau nak guna akaun PayPal ni….
Rujuk beberapa blog…baca baca baca…ok senang….sekali dah daftar…rupanya aku dah ada akaun PayPal ni…..bila buat pun aku tak ingat…dah ada cuma belum verified…..ehehe
Pembayaran Global Melalui E-mail
Kenapa aku nak kena buat akaun Pay Pal nihhh…perlu ker…?? penting sangat ker…??? camni…masa daftar memula dulu bagi aku mungkin sebab senang nak shopping online jer kot…sementelah aku shopping online ni cuma dalam negara jer…maka tak perlulah ber’akaun Pay Pal bagai….makanyalah tadi ni aku terlupa yang dulu aku dah pernah buat….sampailah semalam punya hal terjadi….sentap sebab kastemer aku sorang ni luar dari Malaysia……miahahaha…camner nak buat kan…..??? kalau dah namanya bisnes online ni manalah kita tau siapa dan dari mana kastemer kita datang….aku tak jangka akan ada kastemer dari luar Malaysia…serius tak jangka…..

Akhirnya aku akui….ianya perlu dan akan berguna pada yg buat bisnes online dan suka shopping online….nak daftar pun senang….nak pindah keluar dari akaun paypal ke akaun bank kita pun senang…. senang sebab dah boleh connect terus dengan akaun bank kita….

Rasa nak jugak buat tutor pasal PayPal ni…tapi sekarang masa tak berapa nak cukup…..insyaAllah ada masa aku akan buat…..biidznillah…..

Jumpa lagi jika ada keizinan dan kesempatan dariNya……

Categorized in: