Hai gais, orang nak tahu tak apa yang aku lakukan bila nak hilangkan tekanan semasa bekerja ? Entry kali ni aku akan kongsi sedikit tips untuk kurangkan rasa stress dan bosan semasa bekerja.

Biasalah sifat manusia tu adakalanya akan cepat merasa bosan jika buat benda yang sama setiap hari.

  1. Cari kawan rapat dan yang boleh dipercayai
  2. Deko meja kerja mengikut citarasa
  3. Elak segala benda yang negatif
  4. Belajar perkara baru
  5. Jangan bawa masalah peribadi ke tempat kerja
  6. Bermain game sewaktu rehat secara santai
  7. Fokus pada arahan
  8. Siapkan kerja sebelum deathline
  9. Buat senaman ringan sebelum memulakn kerja
  10. Tenang dan sabar

Haa nampak tak 10 terus aku bagi. Dan salah satu cara yang berkesan termasuklah bermain game. Bagi aku selain berehat, bermain game sekejap pun berkesan untuk mengurangkan rasa stress semasa bekerja.

Tak payah cakap orang lain, tapi aku sendiri pun buat. Bila dah hadap banyak sangat tulisan memang lama-lama jadi pening. Masa aku scroll blog kawan-kawan aku ternampaklah diorang share pasal game online dekat Plays.org yang diorang baru cuba juga.

Bila aku bukak link dia terus aku kata wahhhh banyak game baru dekat sini. Dan lagi aku suka grafik dia yang ala-ala Pixel. Terus rasa macam zaman main game dulu-dulu dekat komputer asrama.

play's org yang best

Game semua berbeza, tinggal korang cuba jer satu-satu mana yang best dan sesuai untuk hilangkan rasa bosan dan tekanan sewaktu bekerja. Aku macam biasalah akan pilih game yang kena ada skill sikit. Barulah sistem adrenalin aku berjalan dengan lancar dan auto otak akan berfikir dengan pantas.

Antara game yang aku dah main dan buat aku nak cuba lagi dengan lebih baik ialah game AI Gone Astray Memang best main game ni. Lagi best bila dapat lepas level-level tertentu. Game ni buat kita belajar untuk fokus dan ingat apa yang harus dilakukan.

game ai gone astray di Play's.org

Tapi kalau korang tak berapa nak suka game yang aku dah cuba ni korang boleh jer main game lain sebab banyak sangat pilihan game yang ada dekat Plays.org

senarai pilihan game online

Pendek katanya banyak pilihan dan tak akan bosan. Dan paling best kita boleh pilih mana-mana game yang kita suka tanpa perlu memut turun perainan tersebut pada peranti kita. So tak adalah isu phone jadi berat dan makan space storage. So gais , mana yang dah cuba tu jangan lupa drop komen dan bagitahu apa pendapat korang pula mengenai Play’s Org ini.

Selamat Mencuba !

Categorized in: